Aankoopbegeleiding

Niet iedereen neemt bij de aankoop van een woning een eigen makelaar in de arm. De meeste mensen denken zelfs dat de makelaar van de verkoper u als koper ook helpt. Dat is niet zo! De verkopende makelaar behartigt alleen de belangen van de verkoper. Een eigen aankoopmakelaar is dus geen overbodige luxe. Bovendien verdient een aankoopmakelaar zich veelal direct terug. Op de korte termijn door het voeren van professionele prijsonderhandelingen en op de lange termijn door een hoger woongenot. Met een aankoopmakelaar bent u in staat een meer geschikte woning te vinden.

N

Bepalen woonwens

N

Selectie en beoordeling

N

Begeleiding bij bezichtigingen

N

Onderhandelingen

N

Taxatie en waardebepaling

Analyse en advies bij bepalen van uw woonwens

Een woning kopen doet u niet iedere dag. Maar u weet wel wat u wilt. De aankoopmakelaar vertaalt uw woonwensen naar een specifiek zoekprofiel. Zo zoekt u gerichter in het aanbod van beschikbare woningen.

Selectie en beoordeling van woningen

Op ‘papier’ zien de meeste woningen er schitterend uit. Dat is de verdienste van de verkopende makelaar. Maar om te voorkomen dat u een onnodig groot aantal bezichtigingen gaat doen en uw kostbare tijd verspeelt, kan de aankoopmakelaar vooraf een selectie voor u maken. Dat is wel zo efficient.

Begeleiding bij bezichtigingen

Hoe vaak bezichtigt u een woning met het idee om er in te gaan wonen? Niet vaak. Een aankoopmakelaar doet dit voortdurend en weet waar u op moet letten en wat u moet vragen bij een bezichtiging. Zo wordt de bezichtiging echt van waarde en komt u veel meer van de woning te weten. Daarnaast is de aankoopmakelaar niet emotioneel verbonden. Hij of zij kijkt rationeler tegen de woning aan en toets of deze aansluit bij uw woonwens.

Taxaties en waardebepalingen

Is de vraagprijs van de woning reeel? Hoeveel kan uitonderhandeld worden? Vragen waar de aankoopmakelaar antwoord op heeft.

Onderhandelingen

We zijn als Nederlander allemaal goede kooplui. Maar als het er op aan komt, blijken we gedreven door emotie bij de aankoop. Dat kan u aardig wat geld kosten in geval van een emotionele/impulsieve aankoop. Onderzoek heeft dat aangetoond. De aankoopmakelaar blijft rationeel in dit proces en bewaakt de uitgangspunten zoals vooraf samen met u zijn bepaald.

Organiseren van bouwkundig onderzoek

Voordat u over gaat tot de koop, is het vaak verstandig om verschillende onderzoeken uit te voeren. Bijvoorbeeld bouwkundig onderzoek. De aankoopmakelaar helpt u daarbij.

Begeleiding op weg naar de notaris

Koopt u voor het eerst een woning of is het lang geleden, dan weet u wellicht niet meer wat er allemaal moet gebeuren voordat u naar de notaris gaat. De aankoopmakelaar helpt u daarbij.

Kortom, de aankoopmakelaar ‘ontzorgt’ en zorgt voor een beter resultaat. Meer weten? Bel mij voor een gratis eerst adviesgesprek op